Runda Soffbord i olika material

Runda soffbord finns det gott om och det finns också flera olika material att välja mellan. Soffbordet fyller en central del av vardagsrummet och hamnar ofta i blickfånget. Av den anledningen bör man tänka efter innan man köper ett soffbord.

Hur stort är rummet där soffan ska placeras? Stora soffbord kan vara riktigt snygga, men de kan också uppta alldeles för mycket yta. En del väljer att använda sig av flera mindre soffbord som placeras tillsammans i en grupp. Tänk dock på att ett soffbord som är för litet ger dålig balans i rummet.

Rent generellt kan man säga att en stor soffa behöver ett stort soffbord och vice versa. Man bör dock ha i åtanke att ett stort soffbord också innebär mer vikt. Det kan förstås försvåra om man vid senare tillfälle vill flytta runt möblerna.

Ovalt eller runt soffbord

Runda soffbord - Soffbord i betongAtt använda sig av ett ovalt soffbord kan vara en lösning om man vill komma ifrån skarpa kanter och linjer. Har man tillräckligt mycket plats i rummet så kan ett runt soffbord göra sig riktigt vackert. Det finns idag snygga runda soffbord i både mässing och betong om man vill använda sig av lite ovanliga material.

Oavsett vilket material soffbordet är tillverkat i så bör man vara införstådd med att alla material har både sin för- och nackdelar. Ett soffbord i betong kan vara riktigt stilrent, men det är också ett material som är oerhört känsligt för fläckar.

Runda soffbord i mässing är trendigt för stunden men kanske inte om ett år eller två. Ett soffbord tillverkat i teak kan man komma över relativt billigt, teak är dock ett ganska känsligt material.

Runda soffbord för alla smaker

Här nedan samlar vi runda soffbord från en mängd svenska inredningsbutiker på nätet. Som du ser finns här soffbord för alla smaker och tycken. Är du på jakt efter ett runt soffbord så kanske du hittar inspiration här på sidan?

Missa inte heller att vi också tipsar om runda bord för utomhusbruk, runda matsalsbord och runda nattduksbord.

 


Accent soffbord runt vit
SEK 2,925.00

Accent soffbord runt vit


Soffbord Solo runt
SEK 2,195.00

Soffbord Solo runt


Soffbord Emperador
SEK 8,995.00

Soffbord Emperador


Accent sidobord runt vit
SEK 1,350.00

Accent sidobord runt vit


Runt soffbord Orup
SEK 1,349.00

Runt soffbord Orup


 
 

Se fler runda soffbord