Runda Sängbord

Runda sängbord kan göra sig riktigt vackra i sovrummet. Sängbordet, eller nattduksbordet, bör vara stort nog för att rymma de nödvändiga attiraljer man behöver för natten. Många ligger och läser en stund innan de somnar och sängbordet blir ofta en avlastningsyta för boken. I vissa fall ska också läslampan få plats på bordet.

Det finns en del saker man bör tänka på innan man köper ett nytt sängbord, en av dessa är rummets höjd. Har man lågt i tak så gör sig ett lägre sängbord bättre, bordet ska förstås också anpassas till sängens höjd så det fyller sin funktion.

Runda sängbord passar de flesta sovrum

Runda sängbord i marmorSom du ser här nedan så finns det runda sängbord i en mängd varianter. Om man har en bredare säng och behöver två sängbord så bör man välja två likadana för att behålla rummets symmetri.

Man kan också välja att anpassa sängbordets material efter rummets färger. I ett rum som går i ljusa tonar kan ett runt sängbord i marmor vara riktigt snyggt. Om rummet är inrett med furupanel så kanske man bör köpa ett sängbord i rent trä.

Ett runt sängbord bryter ofta det raka och linjära i sovrummet. Eftersom våra sängar till största del är rektangulära så får du rummet ett helt annat djup då man använder runda sängbord.

Sängbord med förvaringsmöjligheter

Om man har känsliga saker framme som man vill dölja under natten så kan ett sängbord med förvaring vara att rekommendera. Också här finns det olika varianter, en del sängbord är försedda med låsbara lådor medan andra har öppna förvaringshyllor.

Om man väljer ett runt sängbord så är det ofta få som kommer med låsbara lådor. De runda sängborden som återfinns här nedan har, som bilderna illustrerar, förvaringsplan under bordsskivan.

En del använder sidobord som sängbord

Med lite fantasi så kan man använda andra möbler i hemmet som sängbord. En del ställer dit en pall medan andra kanske använder sig av ett runt sidobord som till vardags är placerat intill soffgruppen. Det finns inga regler som säger att en trave böcker inte kan fungera som nattduksbord. Det är upp till ens egen smak.

 


Se fler runda sängbord