Runda Matbord

Runda matbord - Bord med tre benRunda matbord är ofta väldigt vackra, det är också en praktisk form eftersom alla får plats. Innan men bestämmer sig för att köpa ett runt matsalsbord bör man mäta upp rummets yta. Tänk på att ett runt bord ofta behöver mer utrymme jämfört med ett rektangulärt.

Om man ofta bjuder hem vänner på middagar så är ett stort runt matbord optimalt. Alla gäster kring bordet får då god sikt åt alla håll och ingen hamnar utanför samtalen. Man får dock inte glömma att även om bordet är cirkulärt till formen så har det ofta 4 ben. Se till att bordsbenen inte hamnar i vägen för någon.

Ett alternativ man kan använda sig av är ett pelarbord som endast har ett stort ben centrerat under bordet. Det finns många snygga pelarbord som är stora nog till ytan.

Runda matbord med iläggsskiva

Om man planerar att bjuda hem fler gäster än vad bordets yta tillåter så kan en iläggsskiva vara en bra lösning. Man förlänger helt enkelt bordet åt ena hållet vilket förstås ger mer utrymme. Då kalaset är över tar man bort skivan och bordet återgår till sin ursprungliga runda form.

Något man bör tänka på är att iläggsskivan inte slits i samma takt som bordet då den inte används lika ofta. Står bordet i direkt solljus på dagarna så ser man ganska tydligt variationerna i färg och nyans. För att överkomma problemet så är ofta iläggsskivan tillverkad i ett annat material.

Cafébord som matbord

Ett runt cafébord kan vara lösningen för de som bor trångt men ändå vill använda ett runt matbord. Caféborden är betydligt mindre än matsalsborden men kan utan tvekan fylla sin funktion. Av naturliga skäl får man inte plats lika många runt den här typen av bord. Det fungerar dock utmärkt om man är ett par eller bor ensam.

Runda matbord i varierande material

Här nedan samlar vi runda matbord tillverkade i olika material. Som du ser så finns det ett ganska stort utbud av den här typen av bord. Kika gärna in på vår sida med sidobord om du vill se tips på runda cafébord.

 


Resö bord runt - vit
SEK 10,800.00

Resö bord runt - vit


Lissabon matbord - natur
SEK 3,985.00

Lissabon matbord - natur


Base matbord runt - vit
SEK 8,495.00

Base matbord runt - vit


 
 

Se fler runda matsalsbord


2 reaktioner på ”Runda Matbord

Kommentarer inaktiverade.