Rund Spegel

Rund spegel med lamporEn rund spegel kan smälta in bra både i hallen eller i badrummet, utöver att fungera som en fin inredningsdetalj så ger spegeln också rummet en helt annan rymd. De flesta inredningsbutiker säljer runda speglar, men det kan ibland vara svårt att få tag i en med större diameter.

Vår sida runtbord.se inriktar sig i första hand mot runda bord, men vi har valt att också erbjuda en undersida med runda speglar. Här nedan samlar vi länkar och bilder på de runda speglar som vi hittar på nätet.

Fördelen med en rund spegel är att den bryter av de linjära formerna på väggen. En del speglar har inbyggda lampor vilket gör att de kan fungera som separata ljuskällor. Det finns också runda speglar som är försedda med snygga ramar.

Beställ en rund spegel i eget format

Om man inte hittar någon spegel i det format man önskar så kan man låta tillverka en egen hos ett glasmästeri. Här kan man måttbeställa spegeln och få den slipad och laminerad. Tänk på att priserna kan variera en del så det kan vara värt att besöka flera olika glasmästerier.

Då man ska transportera hem sin spegel så bör man vara väldigt försiktig. Även om spegelglaset är laminerat så är det väldigt skört. Se till att spegeln ligger helt plant på ett mjukt underlag.

När man köper en rund spegel hos en inredningsbutik så ingår det ofta beslag eller liknande för montering. Om man låter tillverka en egen spegel så får man lösa den biten på egen hand med sätt-lim och dubbelhäftande tejp. Tänk på att glas är tungt och ju större spegeln är desto tyngre är den också.

Runda speglar för alla smaker

Här nedan kan du låta dig inspireras av runda speglar i olika utföranden. Produkterna är hämtade från svenska inredningsbutiker på internet.