Konsten att dekorera runda bord

Att dekorera runda bord behöver inte vara så svårt, man börjar i mitten och arbetar sig sedan utåt kanterna. Om man placerar en vas med blommor i mitten så har man ett bra utgångsläge. Se till att blomvasen är och förblir högsta punkten på bordet och fyll sedan på med dekorationer runt om.


Man bör vara noga med att den högsta punkten verkligen är i mitten av bordet, men tänk också på att övriga detaljer måste smälta in. Hela dekorationen ska trappas utåt kanterna, det kan jämföras med formen av en pyramid.

Samla dekorationerna på en rund bricka

Dekorera runda bord med blommor i mittenEn del väljer att placera en bricka på bordet där man samlar dekorationerna, brickan ska då förstås centreras. Om det är ett runt köksbord som ska dekoreras så kan man placera en vas med enstaka blommor på brickan. Övriga detaljer kan vara en flaska med olivolja och ett par små fina burkar med kryddor.

På det runda soffbordet kan man använda sig av ett liknande upplägg, men oljan och kryddorna kan då bytas ut mot ljuslyktor eller levande ljus.

Något som är viktigt när det kommer till att dekorera runda bord är att dekorationen ska vara vacker oavsett från vilket håll man betraktar bordet. Sitter man i soffan och tittar på bordet så kanske man vill se en typ av dekoration. Om man betraktar det runda bordet från ett annat håll så kanske en annan typ av dekoration gör sig bättre.

Bryt av det runda med linjära former

Även om runda mjuka former passar bra tillsammans så kan det ibland vara snyggt att bryta mönstret helt. Man kan exempelvis använda sig av böcker eller fyrkantiga fat. Att leka med formerna och testa sig fram kan ge riktigt vackra resultat.

En annan variant är att man använder sig av flera mindre runda bord som placeras intill varandra. Om de har olika höjd kan de placeras på ett sätt som ger intrycket av att de smälter in i varandra.

Runda bord från svenska inredningsbutiker

Via flikarna på toppen av sidan hittar du tips om runda bord för hemmets alla utrymmen. Vi samlar olika typer av runda bord på en och samma sida vilket gör det lätt för dig som är på jakt efter ett runt bord.

Fler runda bord

RIVA sidobord – Runt soffbord i glas och kro... RIVA sidobord är ett runt soffbord med en cappuccinofärgad glasskiva upptill och ett kromat meta...
Svalan – Klassiskt vitt runt köksbord Svalan är ett klassiskt runt matbord i vitlackad björk som håller högsta kvalitet. Vid köp av bo...
Corona vitt matbord – Stort runt köksbord Corona vitt matbord är ett relativt stort runt köksbord som mäter 120 centimeter i diameter och ...